Хамилтън получи подарък от семейството на Аертон Сена – една от каските на шампиона

След квалификацията за Гран При на Канада вчера, в която извоюва 65-ия полпозишън в кариерата си, Люис Хамилтън получи огромен подарък от семейството на Аертон Сена – една от каските на шампиона.

Семейство Сена направи този жест към Люис по повод изравняването на рекорда на Аертон – 65 полпозишъна във Формула 1. Британският пилот бе меко казано трогнат от подаръка

и сподели, че това е велика чест: „Треперя. Аертон е човекът, който ме вдъхнови да стигна до тук. Да изравня рекорда му и да получа това е огромна чест за мен. Този подарък от семейството на Сена е по-ценен от всичките ми трофеи. Поласкан съм и честно казано не мога да бъда по-щастлив“.

Хамилтън винаги е бил огромен фен на Сена и често разказва как се е вдъхновил от него: „Когато бях малък, се прибирах вкъщи и казвах, че един, ако имам късмет и стигна до Формула 1, ще постигна това, което направи Аертон. Фактът, че сега го настигнах по полпозишъни…просто не мога да повярвам. Докато правех последната си обиколка в квалификацията, знаех, че давам добро време, но не мислех за рекорда, бях забравил“.

„Искам да кажа едно огромно благодаря на семейството ми, което ме е подкрепяло през всички тези години и ми е дало възможността днес да съм в тази позиция. Сега стоя тук, но работата, която те са положили зад мен, е невъобразима. Но аз знам колко е. Сега живея в апартамент в Монако и нямам много място за трофеи, но определено ще намеря за каската. Може би ще я сложа на масата в хола, за да може да е първото нещо, което виждаш, когато влизаш“, допълни развълнуваният Хамилтън.

Оферта bet365 информира, че всички страхотни пазари, на които bet365 предлагат достъп, включително и На Живо, са достъпни и за мобилен телефон или таблет с bet365 Навсякъде. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо състезания от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Формула 1 само по bet365.