Скримов и Милано спечилаха „българското дерби“ на Италия

Отборът на Ревивре (Милано) с Тодор Скримов в състава си най-сетне прекъсна черната си серия от осем поредни загуби, след като в мач от XXIII кръг измъкна драматично, но сладко 3:2 (25:22, 25:20, 24:26, 17:25, 17:15) от Биоси Индекса (Сора) в „ПалаЯмамай“ в Бусто Арсицио. Отборът на Милано игра доста мотивирано в първите два гейма, а във втората част българският национал бе на много високо ниво.

След края на третия гейм обаче Скримов получи схващане и не успя да продължи мача. Това малко или много даде отражение и гостите успяха да изравнят геймовете.

Кулминацията настъпи в тайбрека, в който желанието на домакините от Милано се оказа по-силно и те спечелиха победата след 17:15.

За времето си, което Скримов прекара на терена, той отбеляза 11 точки (1 ас, 1 блокада, 56 % в нападение). Полският нападател на тима Павел Адамайтис заби 26 точки (2 блокади, 48 % в атака), а канадецът Никълъс Хоуг добави 22 (1 блокада, 55 % в нападение).

За гостите от Сора Светослав Гоцев се включваше като резерва в първите два гейма, като не успя да се разпише, а разпределителят Георги Сеганов бе титуляр през цялото време и направи 3 точки (2 аса, 50 % в атака). С 27 точки „избухна“ белорусинът Радзивон Мискевич (3 аса, 1 блокада, 43 % в нападение).

С победата си Ревивре взе глътка въздух и вече има 15 точки (4 победи), но все още е на последното място в класирането. Сора е с една позиция напред, с актив от 17 точки и 5 победи.