Рио 2016: Американския плувец Райън Лохте и трима други ограбени

Златният медалист Райън Лохте и трима други членове на Олимпийския плувен отбор на САЩ са били ограбени в Рио. Лохте, Гунар Бенц, Джак Конгър и Джими Фейгън са били спрени от хора, представящи се за въоръжени полицаи, се казва в изявление на Олимпийския комитет на САЩ (USOC).

Крадците са поискали пари и други лични вещи. Първоначално Международния олимпийски комитет (МОК) отричаше за обира, преди Комитета на САЩ да потвърди, че това се е случило. „Всички четирима спортисти са в безопасни и си сътрудничат с властите“, се казва в съобщение на USOC.

Групата атлети са били на парти в къщата на френския олимпийски отбор когато таксито им било спряно по пътя обратно към олимпийското селото на спортистите.

Новини от инцидента се появиха първо от майката на Лохтее, Илеана, която е казала пред USA Today, че синът й е невредими, но е разтърсен от инцидента. По-рано говорителят на МОК Марк Адамс каза, че сведенията за обира са „абсолютно неверни“.

Лохте плува в две събития на Олимпийските игри в Рио, като спечели злато в щафетата на 4x200m свободен стил.

Бразилските власти са разположили над 80,000 полицаи и войници да патрулират в Рио по време на игрите. По време на подготовката за игрите, трима от членовете на Испанския олимпийски отбор по гребжане и австралийския параолимпиец бяха ограбени с оръжие.

Автор: Bet BG/Бет БГ

Save