От Москва към Скалистите планини?

Милош Теодосич ще бъде свободен агент само след няколко месеца, а според сръбския всекидневник “Новости” един отбор от НБА вече подготвя офертата си към вездесъщия плеймейкър на руския ЦСКА. Денвър иска да увеличи чуждестраннат си колония именно с привличането на Теодосич, който заяви, че е въпрос на време да заиграе в най-силното първенство, а сърбите твърдят, че Нъгетс подготвят “жестока офанзива”, която да завърши с трансфер от Москва

в посока Скалистите планини и щата Колорадо.

Отборът от “Пепси Сентър” е готов да изкуши Тео с високи финансови условия, комбинирани с добра продължителност на договора, както и с възможността да оформи тандем с младата звезда на отбора и свой сънародник – Никола Йокич. Сръбският център е един от тримата европейци в отбора, заедно с Хуанчо Ернангомес (Испания) и Данило Галинари (Италия), а в треньорския щаб на Майк Малоун има още двама представители на Стария континент в лицето на асистентите Жорди Фернандес (Испания) и Огнен Стоякович (Сърбия).

Теодосич играе в ЦСКА от 2011 година насам, като преди тов последователно премина през ФМП, Борац (Чачак) и Олимпиакос (Пирея). В западната ни съседка отчитат още, че интерес към услугите му проявяват и тимовете на Юта Джаз и Сан Антонио Спърс.