Левски остава без Александър Александров за визитата на Пирин

Александър Александров не тренира и вчера с основната група на Левски и това е най-големият проблем пред старши треньора Елин Топузаков преди подновяването на първенството. Централният бранител получи контузия по време на лагера в Кипър и заради това не игра и в последната контрола с Партизан.

Лекарският щаб се надяваше травмата да отшуми бързо, но за момента това не се случва.

Александров продължава да тренира по индивидуална програма във фитнеса и така и не се появи на терена със своите съотборници. Затова е все по-малко вероятно той да бъде готов за гостуването на Пирин в Благоевград и едва ли треньорът Елин Топузаков ще рискува с включването му в стартовите единадесет.

Така за мястото на Александров в отбраната на „сините“ ще спорят Веселин Минев и Симон Сандберг. Другите двама в центъра на защитата ще бъдат Давид Яблонски и Димитър Пиргов. Както е известно Топчо започна да налага нова схема на игра в контролите през зимата с трима в защита. Любопитното е, че 36-годишния Минев бе преквалифициран в центъра на отбраната, а не действаше на любимата си позиция на левия бек. Причината е, че в тази роля Топузаков разполага с Антон Огнянов и Сашо Александров.

Следващият месец треньорът ще има на разположение още един централен защитник. Това ще е младокът Деян Иванов. 20-годишният играч лекува травма на коленете повече от година, но се очаква до края на март да е готов да се завърне в игра.