Кобрата ще чака победителя от Кличко – Джошуа

Кубрат Пулев със сигурност ще изчака победителя от двубоя Владимир Кличко – Антъни Джошуа, за да се боксира за титлата на Международната боксова федерация в тежка категория. Снощи в Манчестър промоутърът Еди Хърн за пръв път обяви, че е постигната договорка за двубоя между украинеца и англичанина.

Тази среща трябваше да се проведе още през декември, но Кличко се оттегли от нея и поиска повече време. Сега 40-годишният ветеран ще има възможност да докаже, че още го бива на 29 април на стадион „Уембли“.
Джошуа нокаутира Молина в третия рунд+15

В тази среща ще бъде заложена титла на Джошуа, а в добавка ще бъде разигран и титлата на Световната боксова асоциация.

Съществуваше малък шанс Кобрата да играе директно с Джошуа, ако отново беше пропаднал двубоят с Кличко. При така стеклите се обстоятелсва българинът ще трябва да почака най-рано до септември, ако иска да се бие за пояса на англичанина. Пред него има и други възможност. Той може да предизвика някой от другите шампиони. Най-актуален изглежда вариантът с Джоузеф Паркър, който е носител на титлата на Световната боксова организация. Новозеландецът спечели короната с успех срещу Анди Руиз – младши.
bet365