Кей Нишикори отказа да играе за „Купа Дейвис“

Кей Нишикори е поредният тенисист, който отказа участие в отборното състезание за „Купа Дейвис“ заради претоварен календар. Японецът потвърди днес, че няма да бъде на разположение на националния отбор на страната си за мача от Световната група с Франция.

„Няма как да играя, защото програмата е прекалено натоварена. Да пътувам до Южна Америка, Рио де Жанейро и Буенос Айрес, ако искам да играя за Купа Дейвис, е прекалено много за моето тяло“, заяви номер 5 в световната ранглиста на АТР.

На Откритото първенство на Австралия по тенис, което стартира снощи, Нишикори има тежък първи съперник – руснакът Андрей Кузнецов. „Така че аз обявих, че няма да играя“, добави той.

Големите промени в неофициалното световно отборно първенство за мъже е предвидил да въведе президентът Международната федерация по тенис (ИТФ) Дейвид Хагърти, който иска титлата да бъде определяна във финална четворка на неутрален терен. Другите възможности са да бъдат съкратени мачовете от три на два дни, както и от петсетови да станат трисетови.
bet365