Главната прокуратура на Швейцария е провела разпит на футболната легенда Франц Бекенбауер по подозрения за пране на пари

Главната прокуратура на Швейцария е провела разпит на футболната легенда Франц Бекенбауер по подозрения за пране на пари и незаконно обогатяване в периода, в който е бил председател на инициативния комитет на Световното първенство през 2006-а година. Това съобща агенция АП с източник от швайцарските власти.

В началото на септември 2016-а година беше съобщено, че генералната прокуратура на Швейцария е започнала разследване против легендата. Това се отнасяше и към неясната сделка от 2002-а година, когато се оказа как президентът в онзи момент на компанията Адидас Роберт Луи-Драйфус е превел 10.3 милиона швейцарски франка (около 6,7 милиона евро) в Комитета по издигането на кандидатурата на Германия за домакин на Мондиал 2006.

Ръководители на комитета са били Бекенбауер и президентът на Германския футболен съюз в онзи момент (ГФС) Волфганг Нирсбах. Получените средства е трябвало да бъдат отделени за нуждите на Комитета, но те така и не са били отчетени в нито един финансов анализ или данъчна декларация. По данни на доста от замесените в скандала, парите в крайна сметка са били използвани за купуване на гласове. По този въпрос започна разследване от Комисията по етика на ФИФА и Нирсбах беше отстранен от дейности във футбола за една година.3. Оферта на Bet365 за множествен залог на Европейски футбол Ви дава шанс да получите бонус до 100% за най-интересните първенства в Европа, както и груповата фаза и елиминациите на Шампионската Лига. Тази оферта важи за печалбите от множествен залог с 3 или повече селекции, направен преди мачовете, за пазарите Краен Резултат или Резултат/Двата Отбора да Отбележат Гол за Шампионската Лига на УЕФА, Висшата Лига на Англия, Серия А на Италия, Примера Дивисион на Испания или Първа Бундеслига на Германия. Бонусът няма да важи ако залог е бил затворен напълно. Ако залог е бил затворен частично, бонусът ще се изчисли на база останалия активен залог и максимално възможния бонус е 250.000 лв.
Формула 1