В ШВЕЙЦАРИЯ: БАЗЕЛ ТРУДНО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ

Швейцарските медии са разочаровани от представянето на Базел в София при равенството 0:0 срещу Лудогорец в Шампионската лига. Така преди последните срещи в група „А“ двата отбора имат по 2 точки, но разградчани взеха преднина заради по-добрия си показател в преките двубои след 1:1 в първата среща.

„Базел разочарова с 0:0. Мисията продължаване в Европа и през пролетта все повече се отдалечава“, пише „Базлер Цайтунг“.

„Лудогорец игра откровено дефанзивно, но Базел беше шокиращо безпомощен“, пише още изданието, като допълва, че швейцарският шампион е заплашен за първи път след 2010 година на де играе в Евротурнирите през пролетта.

„Нойе Цюрихер Цайтунг“ отбелязва, че Лудогорец е бил добре организиран и се е отбранявал решително, но не е показал нищо в офанзивен план.

„Базел също нямаше почти никакви идеи в атака“, отбелязва вестникът и допълва, че като цяло в София „са липсвали почти всички елементи за един вълнуващ и интересен мач“.

„Блик“ пък отбелязва, че „продължаването в Европа през пролетта след това 0:0 ще бъде много трудно“, като допълва, че за целта при всички случаи е необходима точка или три срещу Арсенал в последния кръг след две седмици.

Швейцарските медии определят като играч на мача българския вратар Владислав Стоянов, като изтъкват спасяването му след удара от десетина метра на Мохамед Елюнуси в 76-ата минута, което е определено „като единственото по-чисто положение в срещата“.
bet365