Уреждаме контрола на националите с Македония

Националите най-вероятно ще изиграят контрола с Македония след световната квалификация срещу Холандия в София през март. Датата 28 март е свободна, като съседите почти са се съгласили на мача и е въпрос на дни да се подпише договор. Македонците имат и оферта от Беларус, но по принцип не искали да пътуват далеч.

Контролата е по искане на националния селекционер Петър Хубчев, който прави всичко възможно да изгради основите на отбора, след като пое на пожар поста от Ивайло Петев, който предпочете офертата на Динамо (Загреб). Заради това се прави и двустранната игра срещу младежкия национален отбор през февруари, в която ще бъдат викани играчи само от родното първенство.

Хубчев и неговият помощник Георги Донков работят денонощно по анализите на играта на холандците, които са следващият ни съперник. Двамата използват най-модерната техника за анализ на играчите на съперника.

След четири кръга в световните квалификации Холандия е на второто място в групата ни със 7 точки, колкото има и Швеция. Двата тима са на 3 от лидера Франция. България е на 4-о място с 6 точки, а Беларус и Люксембург са на последните две места с 2 и 1.

Мачът с Холандия е на 25 март от 21:45 часа на стадион „Васил Левски“. Хубчев иска да има повече игрови опит за отбора и заради гостуването на Беларус в Минск в началото на юни. Този мач е следващият ни от световните квалификации, като шансовете ни за класиране на финалите в Русия са повече от минимални.