Уникално! Швейцарски гранд готов да играе в Суперлигата на Русия

Чужди грандове – съответно шампионът на Швейцария, шампионът и вицешампионът на Азербайджан, могат да подсилят първенството на руската Суперлига при жените за следващия сезон 2017/2018, съобщава sport.ru.

Първият от тях е швейцарският Волеро (Цюрих), където играе българската националка Добриана Рабаджиева. Възможност за присъединяване има и за азербайджанските клубове Рабита и Азеррейл, с които също се водят разговори.

„Имаме желание, но очакваме официално предложение, чак тогава може да коментираме по-конкретно“, заяви собственикът на Волеро Стив Якоби.

„Не можем да оставим швейцарския шампионат и да играем само в руската Суперлига. Ще бъде необходимо по някакъв начин да се координира участието ни и в двете първенства. Доколко това е възможно – формула на участие, организиране на полети, правни аспекти – това са важни въпроси, които трябва да се обсъдят. Когато има официална оферта от руската федерация, ние със сигурност ще я разгледаме, защото ни интересува“, допълни клубният президент.

Очакват се положителни отговори и от двата клуба в Азербайджан.