Страхотен старт за юношите на Нефтохимик в Сандански

Отборът U17 на Нефтохимик започна по най-добрия начин участието си на международния турнир в Сандански. Момчетата на Господин Господинов победиха Локомотив София с 2:1, след попадения на Христо Янков и Йолиан Иванов. Утре бургаските футболисти ще срещнат Пирин (Благоевград), а на 15 февруари се изправят срещу Славия.

Родените 2004 година деца от школата на Нефтохимик, участват с два отбора на същия турнир.

Днес момчетата на Георги Терзиев победиха ФК Неврокоп (Сърбия) и загубиха от Престиж Монтана, а другия тим на Нафтата родени 2004 загуби от Локомотив Пд и ФК Витоша 13.

Формацията U19 на Нефтохимик се наложи с 4:0 над връстниците си от Поморие в контролна среща играна през уикенда. Играчите на Николай Кръстев показаха добър футбол и съвсем заслужено се поздравиха с победата.Младите „шейхове“ ще продължат да тренират на местна почва. Идната събота те ще вземат участие в блиц турнир, в който ще се включат тимовете на Локомотив Бургас и Русокастро.

Турнирът по всяка вероятност ще се играе на тренировъчната база „Кампус“ край Бургас. U19 на Нефтохимик ще стартира пролетния дял от първенството на Елитната юношеска група срещу Локомотив Пд, а срещата ще е на 5 март в Пловдив.

През изминалата седмица един от силните набори на Нефтохимик, родените 2007 с треньор Иван Дончев също участваха в международен турнир. Надпреварата се проведе в Сандански, а малките „шейхове“ завършиха на 5-то място в крайното класиране.