Розберг: Мерцедес трябва да опитат да вземат Фетел от Ферари

Нико Розберг осъществи детската си мечта и спечели първата световна титла в кариерата си през 2016 година. Тя ще остане и последна за него, след като германецът шокира всички с решението да сложи край на кариерата си. Розберг бе заместен от Валтери Ботас, но явно това според настоящия световен шампион е само временен ход и той вярва, че от Мерцедес трябва да направят всичко възможно да привлекат Себастиан Фетел.

Договорът на четирикратния световен шампион изтича в края на тази година и той със сигурност той ще обмисли различни предложения. Нико дори не отхвърли варианта Фернандо Алонсо отново да бъде съотборник на Люис Хамилтън, въпреки възрастта на испанеца.

„Моето мнение е, че Мерцедес трябва задължително да опитат да привлекат Фетел в края на годината. Той все още няма договор за 2018 г. и според мен е най-добрият вариант за съотборник на Хамилтън. Той също трябва да се свърже с тях, защото това е възможност, която не трябва да изпуска, ако иска отново да е шампион“, коментира Розберг.

„Разбира се, че и Алонсо е възможност за Мерцедес без значение възрастта му. Той е един от най-добрите пилоти в момента и може да вдигне нивото на отбора. Люис се нуждае от силен съотборник, за да продължи да се развива. Убеден съм, че той също ще се свърже с Тото Волф в края на този сезон и може да стане интересно“, завърши германецът.