Първи златни медали за България от Световните зимни игри’2017

12-годишната Славка Стоянова (атлет на Спешъл Олимпикс Чепеларе) и 15-годишният Калин Георгиев (атлет на Спешъл Олимпикс Смолян) донесоха първите златни медали за България от Световните зимни игри’2017. Вчера на снежния стадион в Рамсау (Австрия) двамата спечелиха титлите на 50 м ски бягане класически стил.

„Спортът ме вдъхновява, кара ме да се чувставам щаслива. За мен е огромна гордост, че спечелих златен медал за България“, сподели Славка Стоянова след финала на 50 м ски бягане.

„Мечтаех да представя страната ни на най-високо ниво, щастлив съм, че успях да спечеля първото място и да представя България достойно!“, бяха първите думи на Калин Георгиев след победата.

„Калин и Славка доказаха, че когато дадеш всичко от себе си, нещата се получават, въпреки заледяванията по трасето. Славка показа истински дух за победа и прекрасен финален спринт, като победи само с 15 стотни. Калин взе убедителна преднина и не даде никакъв шанс на конкуренцията във финала“, информира националният треньор на отбора по ски бягане Александър Димитров.

„Горд съм, че съм ръководител на толкова сплотена делегация. Очаквам още медали на 100 м ски бягане и 200 м бягане със снегоходки!“, заяви Емил Иванов, ръководител на националната делегация на Спешъл Олимпикс България.

До момента българската колекция от медали от Световните зимни игри Австрия’2017 включва 4 отличия – 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

Да припомним, че българските атлети с интелектуални затруднения завоюваха в зимните спортове 5 медала от Нагано’2005, 6 медала от Айдахо’2009 и 12 от Пьончан’2013.

Финалите за нашите атлети в ски бягането на 100 м ще бъдат на 22 март 2017 от 14:00 ч. българско време на ски стадиона в Рамсау (Австрия).1.2 Bet365 Livescore годишно излъчва над 70 000 спортни събития на живо. Все пак трябва да имате предвид, че е възможно поради права за интелектуална собственост някои от спортните събития да не могат да бъдат излъчвани. Bet365 е световен лидер в предаването на живо на спортни събития, но много хора се чудят дали това е легално. Няма причина да се притеснявате, тъй като букмейкърът излъчва само и единствено предавания, за които е получил изрично разрешение. Дори в някоя от държавите излъчването на това спортно събитие да е забранено, bet365 просто ще блокира излъчването на това събитие до тази група от хора. Това е още една причина да не се притеснявате и да се насладите на любимите си предавания с Bet365 Livescore.