Припомнете си как Гришо срази Истомин в Мелбърн

Денис Истомин е евентуалният съперник на Григор Димитров във втория кръг на турнира от сериите АТР500 в Ротердам. Естествено, за да стане факт мачът помежду им, Гришо първо трябва да елиминира Миша Зверев в първия кръг, като двубоят ще се проведе на 15 февруари от около 11 часа българско време.

30-годишният узбекистанец се представи ужасно през изминалата 2016 година и спечели само четири пъти в мачове от основните схеми в турнирите, но пък през януари поднесе една от най-големите изненади, която ще видим този сезон.
В Мелбърн Истомин елиминира не кого да е, а Новак Джокович, като така се класира на осминафиналите, за да се изправи срещу Григор Димитров.

Гришо обаче не трепна срещу непредсказуемия си съперник и въпреки трудното начало, спечели срещата – 2:6, 7:6(2), 6:2, 6:1. Тогава в началото на третия сет Истомин имаше видими физически проблеми, които улесниха задачата на Григор, но той вече знае, че трябва много да внимава срещу узбека.

Григор се справи и с Истомин+61

Иначе двамата са се изправяли един срещу друг и в Шанхай през 2014 година, когато Гришо печели с 6:3, 6:3. Ето най-интересните моменти от победата на Димитров над Истомин в Мелбърн: