Президентът на ФИФА Джани Инфантино отговори на обвиненията

Президентът на ФИФА Джани Инфантино отговори на обвиненията, че е използвал самолет на организацията за лични цели. Той обясни, че заедно със семейството си е извършил частен полет на самолета на негов приятел, а не на такъв на Световната федерация по футбол. Подробностите по целия полет разказа самият той пред вестник „Блик“.

През юли германският „Билд“ съобщи, че ФИФА е започнала предварително разследване по отношение на Инфантино, а изданието твърдеше за използването на служебен самолет за бични цели. Точинят случай гласеше, че след финала в Шампионската лига в края на май Инфантино е излетял от Милано за Рим, а след това в Женева. Пътуването е било с частен характер, но от организацията не знаели какви средства покриват тези разходи- дали на ФИФА или на Инфантино.

„Обикновено летя със стандартни полети. В този случай беше чисто съвпадение. Мой приятел, който няма нищо общо с ФИФА или с футбола, ми предложи да пътуваме така, разказа Инфантино. След като са направили проверка, Комисията по етика на ФИФА е свалила всички обвинения от главата на организацията. Проверката показала, че полетите на Инфантино и на семейството му не представляват интерес за работата на комисията.