Очи в очи с феновете

Какво се случва по нашите географски ширини, когато любимият отбор загуби като гост с 0:5? Нерви, напрежение и разправии. Надали някой би бил щастлив след такава загуба, още по-малко феновете на Гримзби Таун, които пътуваха близо 230 километра, само за да видят как футболистите на обичания от тях клуб получават пет безответни гола при визитата си на Крю Аликзандра.

Мениджърът на Гримзби Маркъс Бигнот намери сили да застане пред привържениците след разгромната загуба и да се извини за слабата игра на своите възпитаници, поемайки критиката за загубата.

“Извинявам се! И ще направя така, че играчите също да оценят подкрепата, за която съм ви благодарен. Трябва да бъдем единни, за да се върнем на правилния път”, каза Бигнот в края на диалога с поддръжниците на тринадесетия във временното класиране на Лига 2 – четвъртото ниво на професионалния футбол в родината на футбола.

42-годишният треньор на Гримзби е бивш футболист на Крю с три сезона с екипа на Аликзандра – между 1997 и 2000 година. Видеоклипът със случката между Бигнот и феновете на отбора събра стотици харесвания и позитивни коментари в социалните мрежи, а редица запалянковци на различни английски отбори заявиха, че наставниците на техните тимове трябва да последват примера на някогашния краен защитник.