Люис е най-труден за побеждаване

Битката между съотборниците в Мерцедес – Люис Хамилтън и Нико Розберг, ще бъде възобновена този уикенд в Белгия. Люис води в класирането при пилотите с 19 точки пред Нико и на „Спа“ ще направи всичко по силите си да увеличи преднината си. Розберг от своя страна заяви преди състезанието в Белгия, че е спокоен и познава добре противника си.

На въпроса в кое отношение Люис е най-труден за побеждаване, Нико отговори: „Скоростта му. Това е най-силната му черта. Но не мисля, че е непобедим. Факт е, че мога да съм пред него, когато имам силен уикенд, но и че през последните две години ме е биел в шампионата. В момента е лидер в класирането, което означава, че досега е вършил по-добре работата си, но до финала има още много и двамата сме близо по точки, така че битката ще продължи до края. Целта ми е да го победя във възможно най-много състезания. След това ще видим“.

Колкото до отношенията помежду им, Розберг обясни: „На приливи и отливи сме. Винаги ще е трудно, защото непрестанно се случва нещо и залогът е голям. Имаме необходимото уважение един към друг и правим хубаво съревнование“