Колев е на мнение, че и в УЕФА в момента не са наясно дали ЦСКА-София ще участва в евротурнирите

Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев е на мнение, че и в УЕФА в момента не са наясно дали ЦСКА-София ще участва в евротурнирите. Един от шефовете в родната футболна централа заяви, че за момента тимът от “Армията” е пълноправен участник в евротурнирите и никога не е бил изваждан от Лига Европа.

“УЕФА не е вадила ЦСКА от евротурнирите, тъй като не се е произнесъл компетентния орган. Имаше запитване от БФС и отговор от евроцентралата, че ЦСКА не може да участва. Ако това се запази като позиция, би следвало в понеделник да се произнесе, че ЦСКА не може да участва”, заяви Колев пред bTV. Директорът в централата е категоричен, че именно полученото становище от УЕФА на 29 май е предизвикало смут както във феновете, така и в ръководството на ЦСКА, което обжалва несъществуващо решение пред Арбитражния съд в Лозана (КАС).

“Становището на КАС обърка много хора. Тълкованието е много просто – ЦСКА е легитимен участник в Лига Европа от гледна точка на издадена от националната федерация документи. Българският футболен съюз е издал лиценз на ЦСКА за участие в Европа, защото клубът е покрил всички критерии. Условието, на което клубът не отговаря пред УЕФА, е базисно и е свързано в т. нар. “тригодишно правило”. Това е все едно да искате да кандидатствате за президент на България, без да отговаряте на основно изискване в Конституцията – да сте навършили 40 години. Позицията на УЕФА беше формулирана в писмото, подписано от изпълнителния директор Теодоридис, получено на 29 май. Дали тази позиция ще се запази, не мога да коментирам. КАС не е разглеждал жалбата на ЦСКА по простата причина, че към днешна дата по спортни критерии клубът си е заслужил мястото в Лига Европа – позиция, която поддържаше и БФС през цялото време. Това е нещо, което “лумпениадата” в социалните мрежи не успя да разбере”, разясни Колев.

“Представителите на България в европейските клубни турнири в момента са Лудогорец като шампион, Ботев (Пловдив) като носител на Купата на България, ЦСКА и Левски. От тази гледна точка искането на Левски за баража нямаше основание. “Сините” си спечелиха по спортен път правото да участват в Лига Европа. Друга спекулация, която си проправя път, е, че България има вероятност да загуби едно място в евротурнирите. Няма такава вероятност, тъй като и УЕФА, и ние сме подготвени за вариант, при който в понеделник се потвърди позицията, която изразиха и на мястото на ЦСКА влезе Дунав. В момента върви процедура, отворена от УЕФА, за картотекиране на футболистите на Дунав за първия предварителен кръг в Лига Европа. Проблем няма!”, категоричен е един от шефовете в БФС.

Оферта bet365 информира, че ако тази среща завърши 0:0, bet365 ще върне губещите залози за Точен Резултат, Първо Полувреме/Краен Резултат и Скоркаст с офертата за Нулево Равенство – Отменен Залог. Прочетете условията, които важат за спечелване на бонуса на страницата на bet365. Гледайте На Живо футболни мачове за БГ Футбол от всички краища на света с Bet365 Livescore.

Следвайте всички залози и прогнози за Футбол само по bet365.Bet365 Livescore годишно излъчва над 70 000 спортни събития на живо. Все пак трябва да имате предвид, че е възможно поради права за интелектуална собственост някои от спортните събития да не могат да бъдат излъчвани. Bet365 е световен лидер в предаването на живо на спортни събития. Но много хора се чудят дали това е легално. Няма причина да се притеснявате, тъй като букмейкърът излъчва само и единствено предавания, за които е получил изрично разрешение. Дори в някоя от държавите излъчването на това спортно събитие да е забранено, bet365 просто ще блокира излъчването на това събитие до тази група от хора. Това е още една причина да не се притеснявате и да се насладите на любимите си предавания с Bet365 Livescore.