Кипърци отмъкват Преслав Йорданов без пари

Ставащият все по-исторически трансфер на Преслав Йорданов от ЦСКА-София вероятно ще се осъществи, но не според анонсирания от приближени до клуба „оптимален вариант“. Последните информации твърдяха, че кипърския АЕК (Ларнака) е отправил оферта на стойност 300 хил. евро за този играч, но това се оказва доста далеч от истината. Отборът от Острова на Афродита наистина се интересува от тарана, но ще опита да го вземе без пари

или в най-добрия случай срещу минимална компенсация.

Причината за това е, че в Кипър са наясно, че Йорданов не попада в сметките на спортно-техническия щаб на ЦСКА-София и ако остане на „Армията“, той ще е със статут на твърда резерва. Точно затова нямат намерение да се бъркат надълбоко, за да откупят правата му, а ще опитат да извият ръцете на „червените“.

Същото важи и за отборите от Русия, които следят ситуацията около последния останал в Борисовата градина от отбора, извоювал Купата на България през пролетта.

Интерес към Преслав има и от няколко български отбора и най-вече от Нефтохимик, където треньор е Христо Янев, но те биха влезли в контакт с играча само ако той е със статут на свободен агент. Вероятно в тази посока вече се водят разговори и няма да е изненада, ако „червените“ разтрогнат договора му по взаимно съгласие. В краен случай той може и да остане в ЦСКА-София и да се опита да се пребори за мястото си в състава на Стамен Белчев през пролетта.