Иван Колев: за подготовката, трансферите и националите в Локомотив (ГО)

Старши треньорът на Локомотив (Горна Оряховица) Иван Колев даде специално интервю за Sportal.bg. Опитният специалист говори за всичко най-интересно, което се случва в новака в Първа професионална лига.

– Здравейте, как мина подготовката на Локомотив (ГО) и доволни ли сте от тренировките, които проведохте?

– Доволни сме, но прекалено многото контузии нарушиха ритъма и подготовката на тима. Нямахме нито една контролна среща, в която да сме в пълен състав и в която наистина да видиме състоянието на отбора. Не успяхме да видим какво точно да променим. Това беше много сериозен проблем. Срещу Берое, за пръв път излязохме в състав на 90%, който искаме да подготовим за сезона.
Локомотив ГО – ЦСКА-София 0:0

– Като казахте контузиите, Симеон Мечев, който е основен играч получи тежка травма, ще търсите ли нови футболисти?

– Ние взехме вече един нов. Това е Каръл Мадианга. Той има качества, подготовката не му е на необходимото ниво. Предстои сериозна работа с него, за да влезе във форма.

– Приемате Ботев (Пловдив), какви са очакванията ви за предстоящия сблъсък с „канарчетата“?

– Очакванията са за един много труден мач. Отборът ни не беше окомплектован докрай. Не успяхме да изчистим всички проблеми, влязоха някои нови играчи, които все още не са се адаптирали към изискванията, което също е много сериозен проблем. Ботев има доста силни единици.

– Какви са целите пред отбора за този полусезон?

– Ние просто искаме да се представяме достойно. Това е най-важното, а и е основната ни цел.

– Каква е финансовата ситуация в Локомотив (ГО)?

-Ситацията е напълно нормално, няма проблеми.
Локомотив ГО – ЦСКА-София 0:0

– Имате играч, който беше повикан в националния отбор, какво ви е мнението за Милен Желев?

– Надявам се да е в добро състояние. Той почива пет дни по време на лагера в Турция, Милен не е почивал напълно, но не можеше да бяга, тренираше основно във фитнеса. Желев е много мъжко момче. Той има страхотна физика, очаквам да се представи в националния отбор на едно много високо ниво.

– Венци Керчев е в младежкия национален отбор, очаквате ли други играчи да бъдат повикани от Петър Хубчев?

– Не мога да коментирам. Има си треньор на националния отбор, който наблюдава много внимателно, чухме се с него, познава отлично всички български футболисти. Това е човекът, който ще си избере хората, ако попадне някои от нашите играчи, ще е добре дошло.