Боксов мениджър и промоутър направи голяма услуга на Кубрат

Легендарният боксов мениджър и промоутър Дон Кинг е на път да направи страхотна услуга на Кубрат Пулев – Кобрата в преговорите за нов мач на българина за световната титла в тежка категория при професионалистите.

Американецът иска да ангажира един от конкурентите на българина за мач с Антъни Джошуа. Дон Кинг, който е промоутър на Бърмейн Стивърн, разкри как е на път да организира мач на своя боксьор с Александър Поветкин. Преговорите за тази среща вече са започнали. Двубоят ще бъде за междинната титла на Световния боксов съвет принай-тежките. Победителят от тази среща трябва да се бие с Дионтей Уайлдър, който в момента се възстановява от контузия.

„Можем да направим този мач в САЩ, Русия или Африка. Приятел съм с президента на Русия Владимир Путин, а от доста време се познавам с Доналд Тръмп. Представяте ли си, ако двамата седнат един до друг на ринга?“, заяви той.

Както вчера „Спортал“ писа, почти сигурно другият претендент за мач с Антъни Джошуа – Джоузеф Паркър има намерение да потърси друг път, а не да се бие директно с шампиона на Международната боксова федерация.